Innerlijke vrijheid | Écht staan voor wie je bent | Verbindende communicatie

reiki behandeling

Wat is Reiki? 
Reiki, vrij letterlijk vertaald als 'universele levensenergie', is een Japanse holistische helingsmethode die er vanuit gaat dat alles energie is en met elkaar verbonden is. Deze energie wordt via handoplegging overgedragen, waardoor jouw levensenergie weer vrijuit kan stromen en jij (terug) in balans komt op fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel niveau. Het is dus niet zo dat ik mijn eigen energie aan jou geef; als reiki behandelaar fungeer ik als het ware als een doorgeefluik van de universele levensenergie. 

Voor wie?
Reiki stimuleert het zelfhelend vermogen van het lichaam en kan hierdoor op vele vlakken tijdens een genezingsproces worden ingezet. Door de holistische werking van reiki worden zowel symptomen als dieperliggende oorzaken van de klacht behandeld. Reiki geeft jou wat er op dat moment voor jou nodig is. Let op: Reiki is een aanvulling op, en geen vervanging van, reguliere geneeskunde.

Reiki heeft een heilzame werking op de volgende vlakken: 

Fysieke klachten Mentale klachten Emotionele klachten
Rug-, nek- en schouderklachten Stress, spanning, burn-out Verdriet, somberheid
Hoofd-, buik- en oorpijn Vermoeidheid, slapeloosheid Onzekerheid
Huidproblemen (zoals acné, eczeem) Negatieve denkpatronen Overgevoeligheid
etc. Concentratieproblemen Boosheid, irritatie, frustratie
Verlegenheid Plotselinge stemmingswisselingen
etc. etc.

Daarnaast is een Reiki behandeling ook een prettige manier om extra te ontspannen, om meer energie te krijgen of om je (spirituele) ontwikkeling en gezondheid te ondersteunen.

Hoe ziet een afstandsbehandeling eruit?
Er zijn twee vormen van een Reiki behandeling: op locatie en op afstand. 

Reiki behandeling op locatie: Na een korte kennismaking en mini-coaching mag je lekker liggen op de behandeltafel met je kleding aan. Vervolgens geef ik via intuïtieve handoplegging Reiki aan je door. Intieme aanrakingen en alle posities die jij als onplezierig ervaart worden uiteraard vermeden en als je liever niet direct aangeraakt wordt dan houd ik mijn handen enkele centimeters van je lichaam af. Het enige wat jij hoeft te doen is je open te stellen voor de energie en te ontspannen; de behandeling wordt in stilte gegeven. Naderhand drinken we een glas water of kruidenthee om de vrijgekomen afvalstoffen sneller af te voeren. Mocht er tijdens de behandeling iets bij je omhoog zijn gekomen en voel je de behoefte om het daar even over te hebben dan is daar ruimte voor.

Reiki behandeling op afstand: Doordat energie voorbij tijd en ruimte gaat hoeven we voor een afstandsbehandeling niet fysiek bij elkaar aanwezig te zijn. Tijdens onze belafspraak bespreken we kort welke thema's er op dit moment in jouw leven spelen en waar jij in de behandeling aandacht aan wil geven. Voor geïnteresseerden trek ik een inzicht- of engelenkaart die jou bij deze thema's extra ondersteuning kan bieden. Jij zorgt ervoor dat je in een prettige en rustig omgeving bent waarin jij je ongestoord kunt ontspannen op een manier die bij jou past (bijv. door plat te liggen, te gaan zitten of te mediteren). Nadat we de verbinding hebben verbroken stuur ik je 15 minuten lang op afstand Reiki toe, waardoor jouw energie weer gaat stromen en je blokkades kunnen verminderen of worden opgeheven. Naderhand is er de mogelijkheid om contact met me op te nemen op een manier die bij jou past om je ervaring te delen en/of eventuele vragen te stellen.

Wat kun je ervaren tijdens een behandeling? 
De helende werking van Reiki kan zich op verschillende manieren uiten; ervaringen die mensen tijdens een Reiki behandeling beschrijven zijn o.a. een warm of koud gevoel, tintelingen, spiertrekkingen, diepe ontspanning, visualisaties en het loskomen van (onderdrukte) emoties. Probeer zonder verwachtingen een behandeling in te stappen, zodat je kunt ervaren wat een Reiki behandeling voor jou doet. Mocht er tijdens de behandeling iets loskomen waar je nog over wilt spreken dan kun je uiteraard contact met me opnemen. 

Investering in jeZelf 
Reiki behandeling op locatie: Een behandeling in mijn praktijk van 75 minuten kost € 60 (inclusief btw). 

Reiki behandeling op afstand: Een afstandsbehandeling van 30 minuten kost  25 (inclusief btw). 

Interesse in een Reiki behandeling?
Stuur een mailtje of vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan via onderstaande knop en dan spreken we elkaar gauw!