reiki

Wat is Reiki? 
Reiki, vrij letterlijk vertaald als 'universele levensenergie', is een Japanse holistische helingsmethode die er vanuit gaat dat alles energie is en met elkaar verbonden is. Deze energie wordt via handoplegging overgedragen, waardoor jouw levensenergie weer vrijuit kan stromen en jij (terug) in balans komt op fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel niveau. Het is dus niet zo dat ik mijn eigen energie aan jou geef; als reiki behandelaar fungeer ik als het ware als een doorgeefluik van de universele levensenergie. 

Voor wie?
Reiki stimuleert het zelfhelend vermogen van het lichaam en kan hierdoor op vele vlakken tijdens een genezingsproces worden ingezet. Door de holistische werking van reiki worden zowel symptomen als dieperliggende oorzaken van de klacht behandeld. Reiki geeft jou wat er op dat moment voor jou nodig is. Let op: Reiki is een aanvulling op, en geen vervanging van, reguliere geneeskunde.

Reiki heeft een heilzame werking op de volgende vlakken: 

Fysieke klachten Mentale klachten Emotionele klachten
Rug-, nek- en schouderklachten Stress, spanning, burn-out Verdriet, somberheid
Hoofd-, buik- en oorpijn Vermoeidheid, slapeloosheid Onzekerheid
Huidproblemen (zoals acné, eczeem) Negatieve denkpatronen Overgevoeligheid
etc. Concentratieproblemen Boosheid, irritatie, frustratie
Verlegenheid Plotselinge stemmingswisselingen
etc. etc.

Daarnaast is een Reiki behandeling ook een prettige manier om extra te ontspannen, om meer energie te krijgen of om je (spirituele) ontwikkeling en gezondheid te ondersteunen.

Alvast meer horen over Reiki?
Luister dan naar de speciale podcastaflevering die ik hierover heb opgenomen:

Hoe ziet een afstandsbehandeling eruit?
Er zijn twee vormen van een Reiki behandeling: op locatie en op afstand. 

Reiki behandeling op locatie: Na een korte kennismaking en mini-coaching mag je lekker liggen op de behandeltafel met je kleding aan. Vervolgens geef ik via intuïtieve handoplegging Reiki aan je door. Intieme aanrakingen en alle posities die jij als onplezierig ervaart worden uiteraard vermeden en als je liever niet direct aangeraakt wordt dan houd ik mijn handen enkele centimeters van je lichaam af. Het enige wat jij hoeft te doen is je open te stellen voor de energie en te ontspannen; de behandeling wordt in stilte gegeven. Naderhand drinken we een glas water of kruidenthee om de vrijgekomen afvalstoffen sneller af te voeren. Mocht er tijdens de behandeling iets bij je omhoog zijn gekomen en voel je de behoefte om het daar even over te hebben dan is daar ruimte voor.

Reiki behandeling op afstand: Doordat energie voorbij tijd en ruimte gaat hoeven we voor een afstandsbehandeling niet fysiek bij elkaar aanwezig te zijn. Tijdens onze belafspraak bespreken we kort welke thema's er op dit moment in jouw leven spelen en waar jij in de behandeling aandacht aan wil geven. Voor geïnteresseerden trek ik een inzicht- of engelenkaart die jou bij deze thema's extra ondersteuning kan bieden. Jij zorgt ervoor dat je in een prettige en rustig omgeving bent waarin jij je ongestoord kunt ontspannen op een manier die bij jou past (bijv. door plat te liggen, te gaan zitten of te mediteren). Nadat we de verbinding hebben verbroken stuur ik je 15 minuten lang op afstand Reiki toe, waardoor jouw energie weer gaat stromen en je blokkades kunnen verminderen of worden opgeheven. Naderhand is er de mogelijkheid om contact met me op te nemen op een manier die bij jou past om je ervaring te delen en/of eventuele vragen te stellen.

Wat kun je ervaren tijdens een behandeling? 
De helende werking van Reiki kan zich op verschillende manieren uiten; ervaringen die mensen tijdens een Reiki behandeling beschrijven zijn o.a. een warm of koud gevoel, tintelingen, spiertrekkingen, diepe ontspanning, visualisaties en het loskomen van (onderdrukte) emoties. Probeer zonder verwachtingen een behandeling in te stappen, zodat je kunt ervaren wat een Reiki behandeling voor jou doet. Mocht er tijdens de behandeling iets loskomen waar je nog over wilt spreken dan kun je uiteraard contact met me opnemen.

Deze reiki ontvangers gingen je voor:

"Voor de reiki behandeling begonnen we met een kopje thee en een mini-coaching. Yasmin is iemand waar je je snel op je gemak bij voelt. Ze is zorgzaam, liefdevol, stelt goede vragen en luistert oprecht. Ik voelde me best wel gespannen en onrustig die ochtend. Dus het kwam goed uit dat ik juist die dag een behandeling had geboekt. Tijdens de reiki behandeling merkte ik dat mijn gespannen  gevoel minder werd. Mijn ademhaling werd rustiger en ook in mijn hoofd voelde ik me rustiger. Na de behandeling hebben we nog een kopje thee gedronken, even gepraat. Daarna ging ik met een ontspannen gevoel naar huis. Iedereen zou zichzelf zo’n moment mogen gunnen en ik kan een reiki behandeling bij Yasmin dan ook echt aanraden!"

"Wat een ontspannen eerste reiki ervaring! Ik ging er vrij onwetend in. Ik voelde me heel erg op mijn gemak bij Yasmin en zij weet helder uit te leggen hoe het proces zal verlopen. Elke sessie kan heel anders uitpakken. We begonnen met een mini-coachingsessie waarbij Yasmin met oprechte aandacht luistert naar wat er momenteel bij je speelt (thema) en de juiste vragen stelt. Ik mocht een intuïtie kaart trekken en kijken waar voor mij de link zat tussen de kaart en mijn thema. Toen mocht ik op de behandeltafel, comfortabel met een dekentje en een kussentje. Al snel voelde ik mij rustiger worden in mijn hoofd en ademhaling, waarbij Yasmin in het beginsel haar handen liet rusten op mijn schouders en daarna mijn hoofd. Ineens was mijn hoofd leeg! Dat vond ik heel bijzonder. Toen we bij mijn voeten waren, voelde ik sterk de behoefte om te aarden. Niet zo gek met de vooraf besproken thema’s: avontuur, natuur, aandacht, vrijheid en enthousiasme. Na een uur op de tafel, dat ik als zeer ontspannen heb ervaren, namen we de tijd om het nog even na te bespreken. Dit vond ik heel fijn! Yasmin sluit aan bij wat er speelt en kan liefdevol confronteren waarbij ik zelf verzachting opmerkte."

wil jij overleggen of reiki iets voor jou is?